Havreris – byt direkt mot traditionellt ris! Vårt Havreris görs på havre från Västgötaslätten och man kan med fog säga att det tar begreppet ”istället för ris” till en ny nivå. Smaken är mild och behaglig och har väsentligt bättre näringsvärde än ris – klimatsmart dessutom! Läs mer på frebaco.se
Innehållsförteckning
HAVREKÄRNA*. *Svenskodlad, ångpreparerad och lätt polerad. Kan innehålla enstaka kärnor av vete, råg och korn.
Allergener
Innehåller Spannmål som innehåller gluten.
Näringsinnehåll
Näringsvärde per 100 g | |
Energi | 360 kcal/1500 kJ |
Fett | 6.0 g |
Varav mättat fett | 1.2 g |
Kolhydrat | 57 g |
Varav sockerarter | 1.0 g |
Fiber | 7.5 g |
Protein | 13 g |
Salt | 0.01 g |
Tillagningsinstruktioner för konsument
2 portioner: 1,5 dl havreris 4 portioner: 3 dl havreris 6 portioner: 4,5 dl havreris 1. Häll i rikligt med vatten (som när du kokar pasta), salt och havreris enligt tabellen i en kastrull. 2. Koka 11 – 13 minuter utan lock beroende på hur ”al dente” du önskar ditt havreris. 3. Häll av vattnet och servera.
Förvaringsinstruktioner för konsument
Torrt, ej över normal rumstemperatur. Avskilt från varor med stark lukt.
Förvaring
Förvaras mellan 0 celsius och 25 celsius.
Märkning
- Från Sverige
- FSC Forest Steward Council Mix
Tillverkningsland
Sverige