Misosoppa är en proteinrik, mycket lättlagad buljongsoppa gjord på sojabönor, ris och sjögräs. Det är en basvara i det japanska köket och äts både till vardags och till fest. Japanerna själva använder den även som smaksättning i andra rätter..
Innehållsförteckning
Misopasta (97%): ((SOJABÖNSPASTA/ SOYABØNNEPASTA/PASTE) vatten/vand, SOJABÖNOR/SOYABØNNER, ris, salt), vatten/vand/vann, socker/sucker, salt, alkohol, algextrakt/algeekstrakt (algextrakt/algeekstrakt, sötningsmedel/sødemiddel (maltitolsirap/sorbitolsirap), alkohol, salt, förtjockningsmedel/fortykningsmiddel (xantangummi)), jästextrak/gær-/gjærekstrakt). Torkad garnering/garnityr (3%): (Torkat/tørret sjögräs/tang, torkad/tørret salladslök/forårsløg/vårløk).
Näringsinnehåll
| Näringsvärde per 100 g | |
| Energi | 670 kJ/160 kcal |
| Fett | 4.6 g |
| Varav mättat fett | 0.6 g |
| Kolhydrat | 20.7 g |
| Varav sockerarter | 17.3 g |
| Protein | 8.9 g |
| Salt | 11.6 g |
Förpackningsstorlek
95 gram
Förvaringsinstruktioner för konsument
Förvaras torrt och svalt.