Kimchi är traditionell koreansk fermenterad kål, som kan ätas som en sidorätt till flertalet rätter. Kimchin har goda toner av vitlök, ingefära och koreansk chili (gochugaru). En stapelvara i det koreanska köket.
Innehållsförteckning
Inlagd kinesisk kål (kinesisk kål 98%, salt) 75%, morot, förtjockningsmedel (E420), socker, chilipulver, vitlök, grönlök, lök, salt, smakförstärkare (E621), ingefära, förtjockningsmedel (E415), näringsämne (E300), smakförstärkare (E631), vatten.
Näringsinnehåll
| Näringsvärde per 100 g | |
| Energi | 126 kJ/30 kcal |
| Fett | 0 g |
| Varav mättat fett | 0 g |
| Kolhydrat | 7 g |
| Varav sockerarter | 3 g |
| Fiber | 0 g |
| Protein | 1 g |
| Salt | 1.3 g |
Tillverkningsland
Sydkorea